Storitve

V Optiki Clarus Kranj vam ponujamo naslednje storitve:

Druga očala gratis + brezplačni pregledi vida

 • Brezplačna kontrola vida ob predhodnem dogovoru na tel: 04-236 87 44 in 051 375 451.
  Ob predhodnem dogovoru vam opravimo brezplačno kontrolo vida.
  Okulistični pregledi so popolnoma varni in neboleči. V naših ambulantah vas bomo oskrbeli na najvišjem možnem nivoju in poskrbeli, da bo izkušnja kar se da prijetna. Osnoven okulistični pregled traja približno 20-30 minut.
 • Izdelava progresivnih očal (očala za daljavo, srednje in bližinsko gledanje hkrati) z najmodernejšim aparatom Visioffice, za merjenje in izdelavo progresivov, firme Essilor
 • Pregled za vozniško dovoljenje
  Pri pregledu za vozniško dovoljenje gre za podoben postopek kot pri osnovnem okulističnem pregledu, kar pomeni, da se v okviru pregleda ugotovi, ali imajo kandidati ustrezno predpisano dioptrijo za korekcijska očala, nato pa vam izdamo potrdilo za podaljšanje vozniškega dovoljenja kategorije A, B.
 • Prvi pregled za kontaktne leče
  Če kontaktnih leč še ne nosite, pa bi si jih želeli, se z našimi specialisti na prvem pregledu najprej pogovorite o tem, katere leče bi bile za vaš način življenja najbolj primerne (dnevne, 14-dnevne ali mesečne kontaktne leče). Naši strokovnjaki bodo izvedli meritev roženice (merjenje zakrivljenosti in velikosti roženice), pregledali stanje robov vek in veznice ter na podlagi tega določili vrsto in karakteristiko leče, saj se mora le ta popolnoma prilegati očesu. V prvi pregled za kontaktne leče je všteto učenje vstavljanja leče v oko in njeno odstranjevanje. Priporočamo, da na pregled pridete brez ličil in s kratko postriženimi nohti. Pregled traja približno 10-15 minut. Če stranka še ne zna rokovati z kontaktnimi lečami, jo pri nas naučimo, po predhodnem dogovoru.